Mobilskydd för skärm och vatten

Mobiltelefonen är en skör konstruktion eftersom smartphones framsida i stort sett huvudsakligen består av glas. Och glaset måste vara touch-känsligt. På senare år har marknaden fått se både mobilskal och skärmskydd som skyddar. Det sparar många tusenlappar och förlänger mobilens livslängd. Till de stora märkena som Samsung Galaxy och iPhone finns tajta film- eller glasskydd som passar perfekt till mobiltelefonens form. Copter skärmskydd är en svensk tillverkare med produkter som du hittar både på nätet och hos de stora elektronikkedjorna.

Fall- och tappskydd för skärm

Vår vardag är fylld av dessa elektroniska enheter som gör oss så beroende. De kostar rätt mycket och många gånger genom tur eller klantighet faller mobiltelefonen till marken. Några sekunder av spänning följer innan man lyft och vänt luren för att se om skärmen gått sönder. Om man inte har ett skyddande skal och displayskydd är oturen sannolikt framme. När man lyfter på skärmen upptäcker man att den har krossats i tusen bitar.

Nya teknologier implementerar sofistikerade skyddssystem som Gorilla Glass eller Copter. Bägge har ett transparent film-material med hög motståndskraft som skyddar olika enheters skärmar med effekt att undvika repor och krosskador.

Det finns även försäkringar som täcker reparationer av mobiler vid fall och krosskador. Har du varken skärmskydd eller försäkring återstår bara att köpa en ny smartphone. Eller så fortsätter du att använda en sprucken eller trasig mobiltelefon.

Vattentäta mobiltelefoner

Bland de bästa vattentäta mobiltelefonerna är den mest framstående iPhone 13 Pro. Den har IP68-klassificering för vattentäthet, men det viktigaste här är att det också är en fantastisk telefon. Kameran är högkvalitativ och batteriet håller hela dagen. Föredrar du en Android-enhet eller en som också överlever fall eller tapp på hårt underlag?

Mobiltelefonerna kan utsattas för spill, regn och stänk utan att visa några tecken på skador. Dock är det viktigt att notera att vattentålighet gäller sötvatten och att det såklart aldrig är en bra idé att medvetet sänka ner mobiltelefonen i vatten.