Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G

Galaxy Note20 Ultra in Mystic Bronze seen from the rear. The matching S Pen is leaning against the side.

Samsung Galaxy Note20 5G är en av världens mest populära 5G-telefoner. Den går att köpa i olika färger: Mystic Bronze, Mystic Black och Mystic White. Även större och mindre alternativ finns, där den förstnämnda väger strax över 200g — en lätt upplevelse för användarna. Med mobilen tillkommer en penna, så kallad S-pen. Denna penna är bluetooth-aktiverad har en stand-by batteritid på upp till 1 dygn. Enligt Samsung själva fungerar pennan inom ungefär 9 meters avstånd men beror på omgivningen.

Galaxy Note20 Ultra har en 10MP selfie kamera med dual pixel AG och en pixelstorlek på 1.22 mikrometer. På baksidan har den 3 kameror och 1 laser AF sensor. Se bild.

Illustration of Galaxy Note20 Ultra seen from the rear showing the locations of the Rear Camera and the Ultra Wide, Wide-angle, and Telephoto Cameras and the Laser AF Sensor.

Övre kameran är en 12MP Ultra bred kamera med en pixelstorlek på 1,4 mikrometer och en FOV på 120 grader.

Kamera två är en 108MP Wide-angle kamera på 0,8 mikrometer och en FOV på 79 grader.

Kamera 3 är en 12MP Telephotokamera med en pixelstorlek på 1,0 micrometer och en FOV på 20 grader. Den lilla blåa plubben bredvid mittenkameran är lasersensorn. Denna är till för att förbättra AF prestationen vid nära håll i miljöer med begränsat ljus.

Galaxy Note20 Ultra handlar mycket om den ultimata kameran. Den har olika inställningar:

  • Single Take
  • Photo
  • Video
  • Pro
  • Panorama
  • Food
  • Night

Dessa gör det möjligt att få allt att se bra ut.

Galaxy Note20 Ultra är en 5G-mobil med 12GB RAM med 512GB intern förvaring. Operativsystemet är android. Mobilen är vattentät och precis som Apple Pay har Samsung motsvarigheten Samsung Pay som fungerar som kreditkort, medlemskapskort och presentkort m.m.

Unikt med Samsungtelefoner är de rörande bakgrundsbilderna. Dessa är möjliga för videos kortare än 15 sekunder.